Història

Parets d'Empordà és un poblet situat a la ribera dreta del Fluvià a 70 metres sobre el nivell del mar. Pertany al municipi de Vilademuls. 
A l'edat mitjana a Parets hi havia també un castell. El constituïen la casa Comte o Can Maure, junt amb Can Moresch formant part del castell, que data del segle X.
L' any 957 esclatà una gran revolta encapçalada per l'Adalbert de Parets i que costà la vida al comte Guifré de Besalú. La rebel·lió va tenir lloc perquè l'Adalbert de Parets es considerava hereu legítim del comtat de Besalú, ja que era net de l'antic comte de Besalú Radulf, germà de Guifré el Pilós. El comte de Cerdanya Sunifred, germà del difunt Guifré, conquerí el castell de Besalú i confiscà tots els bens dels revoltats. Desprès van assaltar el castell de Parets i el van assolar; Parets va pertànyer a Besalú més de quatre cents anys (fins a mitjans del segle XIV). Llavors va passar a formar part de la Baronia de Vilademuls que depenia del vescomte de Rocabertí i es va denominar Parets d'Empordà en lloc de Parets de Besalú.

La Masia

La Masia disposa de 4 Habitacions dobles i una suite (4 persones) amb la possibilitat de allotjar un màxim de 12 persones. Totes les habitacions estan a la mateixa planta, planta primera. Disposem de un total de 4 banys complets. Completen les estances amb una gran cuina amb llar de foc, menjador i gran saló amb xemeneia. Tenim grans dos terrasses amb BBQ. I una zona ajardinada amb piscina coberta, zona de barbacoa, chill out, caseta de jocs amb futbolí, billar, pingpong. També disposem d’una pista poliesportiva de tennis, futbol sala, etc.

Entorn

Passejades amb bicicleta BTT per la zona, enoturisme proper al celler Baronia de Vilademuls, rutes amb cavall des de Parets de Dalt, rutes gastronòmiques i visites destacades a:
* Llac de Banyoles.
• Museu Dalí de Figueres, casa Dalí a Portlligat
• Cap de Creus, Cadaqués y Roses.
• Platja de Sant Pere Pescador i La Escala
• Runes Gregues a Sant Marti d'Empuries. 
• Girona.
• Besalú.
• Olot i la zona volcánica de la Garrotxa.
• Vall de Núria.